19:00

Västerås SK

VBK gav svenska mästarna tufft motstånd

MATCHBILDER
Matchen mellan Vetlanda BK och regerande svenska mästarna Västerås SK blev en spelmässigt jämn match som kunde slutat hur som helst.

Västerås SK satte högsta fart från början och i matchens andra minut kom Simon Folkesson igenom och satte 1-0 till VSK.
I den sjätte minuten slog Robin Folkesson en lång passning som hittade Joakim Andersson som avslutade i friläge med att göra 1-1.
Det hände mycket i inledningen av matchen. I den nionde kom Jacob Bucht ren och gjorde 2-1 till bortalaget.
Efter en kvart var det dags för VBK då Martin Landström elegant med en passning bakom ryggen friställer Pontus Vilén som avslutar säkert med att sätta bollen i nättaket till 2-2.
Det blev inga fler mål i en spelmässigt mycket bra och jämn första halvlek.

VBK startade bäst i andra halvlek och i den 50:e minuten drog Patrik Johansson på ett skott precis innanför straffområdet som ställer Andreas Bergwall och VBK leder med 3-2.
Kvitteringen kommer snabbt då Patrik Sjöström får halvträff på en hörna men bollen letar sig i mål till 3-3 efter 53 minuter.
Trots VSK:s kvittering känns det som VBK vid detta läget av matchen har ett spelmässigt övertag och är förtjänta av att Philip Lennartsson efter den fjärde returen på samma hörna sätter bollen i mål till 4-3 efter 58 minuter.
Då kändes det en smula orättvist när Jonas Nilsson tre minuter senare från nära håll något turligt styr bollen i mål på tennis till 4-4 efter 61 minuter.
VBK hade fortsatt något mer boll men det skapades inte så många målchanser.
VSK är vassa på fasta situationer och i den 77:e minuten blir det mål då Jonas Nilsson petar en hörnretur i mål till bortaledning med 5-4.
VBK är nära att kvittera minuten senare då Viktor Törner var nära att sätta bollen i mål.
Sista tio minuter av matchen blir det inte mycket till spel och VBK får inte fram något riktigt bra läge till kvittering.
Matchen avgörs då Tobias Holmberg strax före slutsignalen smäller en hörna i mål till 6-4 för VSK.

Förlusten känns tung för VBK då laget spelmässigt höll jämna steg med de regerande svenska mästarna. Det som avgör är mycket att VSK är effektivare samt deras vassa skytte på fasta situationer.

Nu vänder serien och redan på söndag kl 15.00 väntar Västerås på bortaplan.
Nästa hemmamatch är på annandagen - lördagen den 26/12 kl 15.00 - då Sirius gästar Sapa Arena.